Kijk elke woensdag naar ‘Bomen in Breda’ op BredaNu

Cedric Bousché bij de Kaukasische vleugelnoot | Foto: BredaNu

Vanaf september kun je op BredaNu kijken naar het nieuwe programma ‘Bomen in Breda. Boomkenner Cedric Bousché neemt je in elke aflevering mee naar een Bredase boom met een bijzonder verhaal.

Zo gaat de eerste aflevering over de Kaukasische Vleugelnoot in de Maria Cherubinastraat. Op het eerste gezicht een hele grote boom in een Bredaas plantsoen, maar de oudere Bredanaar zal zich misschien nog herinneren dat het plantsoen vroeger de binnentuin van het Sint-Ignatiusziekenhuis vormde. De boom die de hoofdrol speelt in de eerste aflevering, heeft dus veel in zijn omgeving zien veranderen.

Eerste aflevering al te zien

En zo zijn er nog meer bomen met een speciale achtergrond. In volgende afleveringen komen bijvoorbeeld ook de onlangs gekapte kastanjebomen aan de Baronielaan aan bod en de boom in de tuin van Nieuwe Veste.

Bomen in Breda, een idee van BredaNu-vrijwilliger Anita Broekhuizen, is elke woensdag en zondag te zien op BredaNu of terug te kijken via bredanu.nl. Vooralsnog zijn er zes afleveringen gemaakt. De eerste aflevering is daar nu ook al te zien.