66 motorrijders zetten zich in voor Stichting Rolerisuit met sponsorrit

Afgelopen zondag deden 66 motorrijders mee aan een sponsorrit om Stichting Rolerisuit te steunen. Motorclub Culinair Bikers houdt al een langere tijd ritten om ouderen en mensen met een beperking of ziekte een leuke dag te bezorgen.

Vanaf 9 uur kon er ingeschreven worden voor de sponsorrit, georganiseerd door motorclub Culinair Bikers. De toercommissie had een route van ongeveer 170 kilometer gepland. Richting het midden van Brabant en weer terug naar het startpunt, de boerderij van Stichting Rolerisuit. Terwijl de deelnemers de route reden, stond chef-kok John Reniers van Prettig Gekookt in de keuken. Om zoveel mogelijk van de opbrengst aan Rolerisuit te doneren, werden de ingrediënten als sponsoring geleverd door een supermarkt en werd er vrijwillig gekookt. In het begin van de middag keerden de motorrijders terug voor het eten.

“Rolerisuit gaat voornamelijk met ouderen en gehandicapte mensen dagjes uit. Naar bijvoorbeeld de dierentuin, de Efteling”, vertelt Jopie Nieuwlaat, secretaris van Culinair Bikers. “Het wordt allemaal gerund door vrijwilligers. Heel bijzonder en heel mooi.”

Er is zondag 600 euro opgehaald voor Stichting Rolerisuit. De sponsorrit voor 2024 is gepland voor zondag 1 september. De toercommissie zegt ook dan weer een mooie rit te plannen voor alle soorten motoren. Hou voor meer informatie over de volgende sponsorrit de website of Facebook pagina van Culinair Bikers in de gaten. Rolerisuit kan ook direct via de website van de stichting.