Kerstbomen voor mensen in stille armoede

Staatsbosbeheer schenkt overtollige kerstbomen aan Stichting Quiet, een stichting die mensen helpt die in stille armoede leven.

De bomen komen van een perceel aan de Belgische grens. Staatsbosbeheer nam dit stuk over van een voormalig kerstboomkweker die het niet meer wilde. Om dit stuk te laten passen bij de biodiversiteit van het aangrenzende bos, moesten de kerstbomen weg. Maar deze zomaar versnipperen, vond boswachter Helmut van Pelt enorm zonde. Daarom nam hij contact op met Stichting Quiet. Donderdag 7 december bracht hij wel 100 kerstbomen naar Veilingkade 7.

Nancy Wongsotaroeno kreeg meteen leuke reacties van Quiet members toen zij hen vertelde over de kerstboomactie. Een kerst met een kerstboom, decoraties en veel lekker eten is namelijk niet zo vanzelfsprekend als sommige mensen denken. Ook Wongsotaroeno is ontzettend blij met de donatie. “Het is natuurlijk heel mooi dat Staatsbosbeheer daarmee geholpen is, maar ik ben dan degene die dit aan de members uit mag delen en het bericht rond mag sturen dat ze hier een boompje op kunnen halen. En dan komen er echt gewoon zulke enthousiaste reacties van ‘oh, dan heb ik toch een boom’, ja dat is gewoon heel erg mooi.” vertelt zij.

Kerstmarkt

Zaterdag 16 december organiseert SNEQ, waarvan Quiet de Q is, een kerstmarkt. Bij de kerstmarkt is van alles te vinden. Oliebollen, chocomel en ander lekkers. Live kerstmuziek en een echte kerstman. Gezelligheid bij een haardvuurtje. En natuurlijk de marktkraampjes. Quiet kan echter nog wel hulp gebruiken om deze te vullen. Ongebruikte kerstdecoraties zijn welkom voor de markt, of voor members om hun nieuwe, gedoneerde kerstboom te vullen. Voor donaties kan je langsgaan bij SNEQ, of contact opnemen met Quiet. Iedereen is welkom bij de kerstmarkt tussen 11.00 en 16.00.