Gemeente tekent overeenkomst voor onderzoek naar verbetering Chassékwartier

De intentieovereenkomst werd woensdag getekend. | Foto: Gemeente Breda

De gemeente gaat samen met een aantal andere partijen onderzoeken hoe het Chassékwartier verbeterd kan gaan worden. Als start van het haalbaarheidsonderzoek is woensdag een intentieovereenkomst getekend.

Samen met vastgoedeigenaren, waaronder woningcorporaties Alwel en WonenBreburg, wordt gekeken naar de mogelijkheden om het Chasséveld en de gebouwen die eromheen staan te verbeteren. Onder de naam ‘Alliantie Chassékwartier’ worden de komende tijd onderzoeken gedaan. De bedoeling is dat ook ook de mensen die iets met het gebied te maken hebben, zoals gebouweigenaren en gebruikers, ook mee mogen denken.

Oostkant centrum verdient upgrade

Wethouder Daan Quaars (VVD) vindt dat het gebied aan de oostkant van de binnenstad een upgrade verdient. “De komende anderhalf jaar gaan we samen met de Alliantie en andere belanghebbenden werken aan een visie voor het Chassékwartier. De oostkant van Breda gaat er compleet anders uitzien. Het wordt een unieke plek in hartje Breda. De plek om te wonen, winkelen en ontspannen tussen het singelpark en de historische stad. “

Hoe het gebied er uiteindelijk uit komt te zien, zal afhankelijk zijn van de onderzoeken en de keuzes die daarna gemaakt zullen worden.