Man mishandeld na aanspreken van jongeren die prullenbak vernielden

Een politieauto | Foto: BredaNu

Een 51-jarige man is in de nacht van donderdag op vrijdag ernstig mishandeld in Park Valkenberg. Dat laat de politie weten. De mishandeling vond plaats nadat het slachtoffer een groepje jongeren had aangesproken die in het park een prullenbak in elkaar aan het trappen waren.

Het slachtoffer liep rond middernacht vanuit het centrum door het park toen hij drie jongeren tegen een prullenbak aan zag trappen. Hij besloot de jongeren daarop aan te spreken. Die waren daar echter niet van gediend, waarna één van de jongeren de man achterna liep en probeerde om zijn horloge af te pakken.

Ziekenhuis

De belager trapte het slachtoffer, waardoor deze op de grond viel. Daarna volgden nog meer trappen. Uiteindelijk namen de jongeren het horloge, de bril en contant geld van het slachtoffer mee. Het slachtoffer belde zelf de politie en ook een ambulance kwam ter plaatse. Het slachtoffer was zodanig gewond geraakt, dat hij mee moest naar het ziekenhuis.

Ondertussen kregen de agenten een melding over een vechtpartij bij het station. Eenmaal aangekomen, liepen verschillende jongeren weg. Een 19-jarige verdachte kon worden aangehouden. Bij fouillering werd een bril en een horloge aangetroffen, waarbij het vermoeden ontstond dat deze afkomstig waren van het slachtoffer van de eerdere mishandeling.

De verdachte is aangehouden op verdenking van diefstal met geweld en meegenomen naar het bureau.