Gemeente stelt 4,5 miljoen euro beschikbaar voor verduurzaming Hoge Vucht en Doornbos-Linie

Het stadskantoor van de gemeente Breda | Foto: BredaNu

Inwoners van de wijken Hoge Vucht en Doornbos-Linie kunnen dit jaar subsidie krijgen om te investeren in hun woning. De gemeente heeft geld gekregen van het rijk en stelt in totaal 4,5 miljoen euro ter beschikking voor de huiseigenaren.

Een aanvraag moet wel aan een paar voorwaarden voldoen. Zo moet de investering ertoe leiden dat een woning drie stappen op het energielabel omhoog gaat of dat minimaal niveau B wordt bereikt.

Energiezuinig

Wethouder Arjen van Drunen (PvdA) hoopt dat de subsidie het makkelijker maakt voor de inwoners van deze wijken om hun huizen energiezuiniger te maken. “De huidige energieprijzen zorgen ervoor dat steeds meer mensen dit ook willen. Dat is niet alleen goed voor de portemonnee en het klimaat, maar ook voor de leefomgeving in de wijk. Het is dan ook een belangrijke stap in het programma Verbeter Breda om de kwaliteit van woningen in kwetsbare gebieden te verbeteren en daarmee de tweedeling in de stad tegen te gaan.”

De subsidie bedraagt de helft van het totale bedrag van de investering die iemand in zijn of haar huis doet, met een maximum van 19.000 euro. In totaal wil de gemeente ruim 1500 woningen in de wijken helpen te verduurzamen.