Geen vergunning voor kermis in het Ginneken

Foto: Pixabay

De gemeente Breda geeft geen vergunning af voor de kermis in het Ginneken. Volgens locoburgemeester Arjen van Drunen (PvdA) heeft de politie een negatief advies uitgebracht voor de kermis, die op 31 augustus had moeten beginnen.

Volgens de politie heeft de organisatie onvoldoende maatregelen genomen om de risico’s te beperken, nadat de vorige editie onrustig was verlopen. Zo zou het beveiligingsbedrijf dat is ingehuurd, geen vergunning hebben om beveiligingswerkzaamheden te verrichten.

Incidenten

Vorig jaar waren er verschillende incidenten tijdens de kermis in het Ginneken. Een aantal jongeren veroorzaakte overlast waardoor de politie meerdere keren ter plaatse moest komen.

De locoburgemeester laat via de website van de gemeente weten: “Ik kan me voorstellen dat veel bewoners, ondernemers en de kermisexploitanten enorm hebben uitgekeken naar de kermis in het Ginneken. Als locoburgemeester ben ik echter verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid van al deze partijen. Die werden onvoldoende gewaarborgd en daardoor kan ik geen vergunning verlenen.”