Concertbezoeker veroorzaakt aanrijding op snelweg

Politie | Foto: BredaNu

Een 32-jarige man die op de terugreis was van een concert in Breda, heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een aanrijding veroorzaakt op de A58. Ter hoogte van Etten-Leur wilde de bestuurder uit Ossendrecht een andere auto inhalen, maar raakte daarbij de auto van een 52-jarige vrouw uit Bergen op Zoom die voor hem reed.

Toen de politie aankwam, troffen zij de flink beschadigde auto van de Bergse vrouw op de rijbaan. De auto van de 32-jarige Ossendrechter lag een paar honderd meter ondersteboven in de berm. De man zat zelf verdwaasd tegen de vangrail. De man moest een blaastest doen en blies 775 ugl, ruim drie keer boven het toegestane limiet.

Beschonken vriend

Een vriend van de man uit Ossendrecht die achter hem reed toen het ongeluk gebeurde, was gestopt om hulp te verlenen. Deze 30-jarige Roosendaler, die hetzelfde evenement had bezocht, bleek ook te hebben gedronken.

De politie heeft voor beide mannen een proces verbaal opgemaakt. Het rijbewijs van de Ossendrechter is daarnaast ingevorderd. Bij het ongeluk is verder niemand gewond geraakt.