Explore Breda Store opent op Stadserf

Donderdagmorgen is op het Stadserf de officiële opening verricht van de Explore Breda Store. Het nieuwe fysieke informatiepunt in Breda voor bezoekers aan de stad.

De Explore Breda Store is de vervanger van de VVV-winkel die vier jaar geleden haar deuren sloot vanwege teruglopende bezoekersaantallen. Toch bleef de gemeente de wens houden om een fysiek informatiepunt te hebben in de stad. De winkel is in opdracht van de gemeente Breda ontwikkeld door Breda Marketing, dat de officiële VVV-licentie in Breda heeft. Naast de informatiefunctie zijn er in de winkel verhalen te zien van plekken in Breda en is er ook nog een hoek voor lokale producten. Naast het fysieke punt is er ook een digitaal platform gelanceerd met een website en app.

Andere naam

De nieuwe naam van het informatiepunt liet wat vraagtekens achter. Onder andere in de gemeenteraad werden er door Breda Beslist vragen gesteld waarom de winkel Explore Breda Store geen VVV in de naam heeft zitten. Hildegard Assies, directeur van Breda Marketing, noemt de veranderende tijd als reden voor de andere naam. “We leven in een andere tijd. De VVV is nog een kwaliteitslabel met bekendheid in Nederland, maar jongeren vinden hun weg steeds meer online. Wij willen ook er voor de internationale bezoeker er zijn. Als mensen een stad bezoeken in het buitenland zie je ook vaak de termen ‘visit’ of ‘explore’.”

Stadserf weer de locatie

De VVV-winkel die in 2020 de deuren sloot stond op het Stadserf. Assies gaf destijds aan dat de locatie van de winkel niet meehielp. Vier jaar later staat de nieuwe winkel op dezelfde plek. “Wij hebben hier toch met de gemeente voor gekozen omdat wij deze plek met elkaar tot leven wilden brengen. We willen online goed vindbaar zijn, zodat mensen die nieuw zijn en informatie zoeken hier naartoe kunnen komen. Daarnaast zijn we aan het kijken hoe we de openbare ruimte op het Stadserf kunnen benutten zodat mensen ook hier kunnen verblijven.”