Supporterscafé NAC beklad, Depla neemt maatregelen

Supporterscafé Beatrix beklad door supporters FC Dordrecht | Foto: @WierikxJarmo / X

Burgemeester Paul Depla heeft vrijdag maatregelen genomen rondom de wedstrijd NAC- FC Dordrecht, naar aanleiding van de bekladding van het supporterscafé van NAC Breda. Op de ramen van café Beatrix zijn in de nacht van donderdag op vrijdag de cijfers ‘078’ gespoten met graffiti. Dat is het netnummer van Dordrecht.

De maatregel bestaat eruit dat alleen uitsupporters die met de buscombi naar Breda komen, welkom zijn. FC Dordrechtsupporters die met de auto wilden komen, mogen de stad niet in.

FC Dordrecht: teleurstellende maatregel

De actie heeft veel kwaad bloed gezet bij de NAC-aanhang. Dat heeft algemeen manager Olav Ouwerkerk van FC Dordrecht ook geschreven in een mail naar de supporters. “Een zeer teleurstellende maatregel welke het gevolg is van een zinloze daad van handjevol. Hiermee duperen zij 125 supporters die nu niet naar de wedstrijd kunnen. Hiermee duperen zij 125 supporters die nu niet naar de wedstrijd kunnen”, schrijft Ouwerkerk.

Ook de burgemeester van Dordrecht, Wouter Kolff, reageerde op de actie van de supporters en noemt de daarop volgende maatregel van zijn Bredase ambtsgenoot een “logisch besluit”. NAC Breda heeft zelf tot nu toe nog niet gereageerd op het incident.

Wil je niets missen van de ontwikkelingen rondom NAC Breda? Luister dan elke donderdagavond om 20:00u naar NACpraat op BredaNu