Eerste rechtszaak tegen verdachte dodelijk ongeval Prinsenbeek

Het gerechtsgebouw. Archieffoto | Foto: BredaNu

Eén van de inzittenden van de auto die in januari op de A16 bij Prinsenbeek al spookrijdend een dodelijk ongeval veroorzaakte, moest donderdag in Breda voor de rechter verschijnen.

De man uit Drunen zat op 15 januari samen met een andere verdachte in de auto bij een 33-jarige Tilburger. Op hoge snelheid waren ze op de vlucht voor de politie. Die zat achter het drietal aan, omdat ze vlak daarvoor betrokken waren geweest bij een schietpartij in Roosendaal. Tijdens de rechtszaak bleek dat de auto met 150 kilometer per uur tegen het verkeer in had gereden.

Dollemansrit

De 19-jarige passagier was de enige in de auto die het ongeluk overleefde. In de andere auto kwam een 54-jarige man om het leven en raakten twee passagiers zwaargewond. Het is nog niet zeker of de verdachte als passagier zijnde wordt vervolgd voor de dollemansrit, wel denkt Justitie dat hij degene is die in Roosendaal heeft geschoten.

De verdachte was niet aanwezig in de rechtbank, volgens zijn advocaat kon dat niet, omdat de man nog teveel last had van het letsel dat hij zelf bij het ongeluk had opgelopen.