Politie: Inzittenden spookrijdende auto Prinsenbeek mogelijk betrokken bij schietpartij

Politie | Foto: BredaNu

De bestuurder en twee passagiers van het spookrijdende voertuig dat afgelopen nacht betrokken was bij het dodelijke ongeval op de A16 bij Prinsenbeek, worden door de politie in verband gebracht met een schietincident in Roosendaal, eerder op de avond. De politie achtervolgde het voertuig tot kort voor de aanrijding.

De bestuurder van de auto, een 33-jarige man uit Tilburg, reed tegen het verkeer de A16 op en raakte een tegemoetkomende auto. De Tilburger en een 17-jarige jongen uit Harreveld die als passagier in de auto zat, overleefden deze aanrijding niet.

Schietpartij

De bestuurder van de andere auto, een 54-jarige man uit Antwerpen. kwam ook om het leven. In deze auto zaten ook een 51-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter uit Antwerpen. Zij zijn met naar het ziekenhuis gebracht. Een hond die ook in de auto zat, overleefde de aanrijding niet.

De andere passagier uit de spookrijdende auto, een 19-jarige man uit Drunen, is met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie laat weten dat deze man is aangemerkt als mogelijke verdachte van een schietpartij op de Burgerhoutsestraat in Roosendaal. Daarbij zou een 19-jarige man gewond zijn geraakt.

Achtervolging

De politie had het voertuig van de verdachten eerder op de avond al een paar keer gezien op de A58. Daarbij zou de auto op hoge snelheid en zonder licht hebben gereden. De politie stopte de achtervolging, toen de auto in tegengestelde richting de A16 op reed.