Bredase raad vraagt om actie na incidenten Wolfslaar

Zwembad Wolfslaar in Breda | Foto: BredaNu

Verschillende Bredase gemeenteraadsfracties hebben het college gevraagd om actie te ondernemen naar aanleiding van de incidenten in zwembad Wolfslaar van afgelopen dinsdag. Rond half zes werd het zwembad ontruimd, nadat er meerdere vechtpartijen hadden plaatsgevonden.

In totaal bezochten zo’n 2200 mensen zwembad Wolfslaar op deze tropische dag. Maar waar veel mensen waarschijnlijk een verkoelende leuke middag verwachtten, sloeg een paar keer de vlam in de pan. Er waren verschillende vechtpartijen en ook zouden meerdere meisjes zijn lastiggevallen. Het zwembad besloot de politie te bellen. Meerdere auto’s kwamen ter plaatse, mede om de sluiting van het bad in goede banen te leiden.

Volgens D66 was het gevaarlijk druk bij de uitgang toen het bad werd ontruimd. De partij schrijft in een brief met vragen aan het college over “gevaarlijke verkeerssituaties omdat auto’s en fietsers in grote getale gelijktijdig vertrokken”. De fractie vraagt onder andere aan het college welke lessen er uit de situatie getrokken kunnen worden.

Andere partijen willen dat er actie wordt ondernomen door de gemeente. Eddie Förster (VVD) noemt de situatie onacceptabel. “Lui die rotzooi trappen krijgen wat ons betreft direct een gebiedsverbod en zijn niet meer welkom in het zwembad. Aanpakken die hap!”, schrijft de fractievoorzitter op Facebook.