Weinig overlast rond Breda door staking NS-personeel

Foto: BredaNu

De staking van het NS-personeel in Noord-Nederland woensdag, heeft weinig gevolgen voor het treinverkeer rond Breda. Alleen de intercity in de richting van Zwolle rijdt niet verder dan het Overijsselse Olst. De spoorwegmaatschappij had eerder al maatregelen genomen om overlast in andere delen van het land te voorkomen.

Normaal gesproken rijden treinen vaak een rondje Nederland. Een trein die ’s ochtends vertrekt in het noorden, kan ’s middags een route door het zuiden rijden. Doordat treinen nu omkeren bij stations Almere Oostvaarders, ’t Harde en Olst, kan in Zuid-Nederland de dienstregeling vrijwel normaal gereden worden.

Breda volgende week aan de beurt

Het treinpersoneel staakt voor een hoger salaris. De NS en de vakbonden voeren gesprekken, maar zijn tot nu toe nog niet tot een overeenkomst gekomen. Daarom heeft het NS-personeel besloten een week lang elke dag in een andere regio het werk stil te leggen. Noord-Nederland is dus als eerste aan de beurt. Op woensdag 31 augustus, vooralsnog de laatste stakingsdag, wordt het werk in Breda neergelegd. In de tussentijd zal onder andere ook de Randstad aan de beurt komen.

De NS zet geen vervangende bussen in. Reizigers krijgen het advies om een alternatieve reismethode te kiezen of om hun reis uit te stellen. Daarnaast raadt de NS aan om vlak voor vertrek de reisplanner te raadplegen, omdat pas kort van tevoren duidelijk is of een trein kan rijden.