Vrouw bijt agent in hand bij aanhouding

Foto: BredaNu

Op woensdagochtend hebben agenten in Breda een vrouw aangehouden die mogelijk onder invloed was van drugs. De aanhouding vond plaats nadat de vrouw voor veel overlast had gezorgd en zich hevig verzette. Tijdens haar verzet heeft een van de agenten een beetwond opgelopen.

De politie werd rond half acht opgeroepen naar een woning aan de Hooilaan, waar de verdachte naar verluidt voor verstoring van de openbare orde zorgde en mogelijk onder invloed van drugs was. Ook werd er een melding gemaakt van een mogelijke brandstichting. Bij aankomst troffen de agenten een vrouw aan die luid schreeuwde. De deur van haar kamer was afgezet en moest door de politie worden geforceerd.

Eenmaal binnen probeerde een van de agenten de 31-jarige vrouw uit Breda te kalmeren om te voorkomen dat zij zichzelf zou verwonden. Echter, op dat moment werd de agent onverwachts in zijn hand gebeten. Ondanks haar verzet kon de vrouw worden geboeid en werd de verdachte overgebracht naar het politiebureau.

Agent

Tijdens de rit naar het bureau bleef de vrouw schreeuwen en de agenten beledigen. De gebeten agent heeft aangifte tegen de verdachte gedaan. De agent raakte lichtgewond en hoefde niet voor een behandeling naar het ziekenhuis.

De politie heeft het onderzoek naar deze zaak gestart en zal verdere stappen ondernemen in het kader van de mogelijke drugsoverlast en het geweld tegen de agent.