Breda staat stil bij Dag van de Mantelzorg

Jonge mantelzorgers tijdens een activiteit van Breda Mantelzorg | Foto: BredaNu

Op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg, een dag waarop er in heel Nederland stil wordt gestaan bij alle mantelzorgers in het land. Ook in Breda wordt er deze dag veel aandacht besteed aan mantelzorgers. Volgens BredaMantelzorg is de ondersteuning van mantelzorgers ontzettend belangrijk en onmisbaar. In Breda zijn er ruim 55.000 mensen die regelmatig zorg bieden aan iemand in de omgeving die het nodig heeft.

BredaMantelzorg heeft een maand voor de dag van de mantelzorg een reclame uitgezonden op BredaNu Radio. Deze reclame stond in het teken voor Bredase mantelzorgers. Deze hulpbieders werden namens de Bredase gemeenschap bedankt voor hun inzet.

Activiteiten

BredaMantelzorg organiseert voor de Bredase mantelzorgers verschillende activiteiten gedurende deze week. Zo heeft de organisatie verschillende workshops georganiseerd, waaronder ‘Positieve Gezondheid’ en ‘Meer energie met BordjeVol’. Verder is er bij Stichting Tientjes een filmavond met misdaadcomedy The Sting georganiseerd. Ook is er rekening gehouden met de jonge mantelzorgers, zij gaan bowlen. Ook is er een pubquiz waar iedereen aan deel mag nemen.

Naast de activeiten die speciaal georganiseerd zijn voor de Bredase mantelzorgers, is de Bredase mantelzorgwaardering de manier van de gemeente om mantelzorgers extra te waarderen voor hun inzet.