Breda gaat meer toezicht houden op 10 locaties in de gemeente

Handhaving in Breda | Foto: Tijmen Moelker / BredaNu

Breda gaat op tien locaties binnen de gemeente extra toezicht houden. Volgens wethouder Eddie Förster moet daarmee het veiligheidsgevoel worden vergroot. De locaties waar extra gehandhaafd gaat worden, zijn uitgekozen aan de hand van resultaten uit buurtenquêtes en op basis van incidenten en overlastmeldingen.\

Het gaat daarbij om locaties in de stad als Park Valkenberg en winkelcentrum Hoge Vucht, maar ook de dorpen worden meegenomen, met bijvoorbeeld de kern van Ulvenhout en de Kerkstraat in Bavel. “Wij willen het veiligheidsgevoel in onze dorpen en wijken verbeteren”, legt wethouder Förster (VVD) uit. “Daarom gaan we per direct zorgen voor meer toezicht en handhaving op tien locaties die op basis van data en meldingen vanuit inwoners extra aandacht verdienen. Daarbij roep ik onze inwoners op om onveilige situaties actief te melden, zodat we samen Breda en de dorpen veilig houden.”

Handhavers gaan per locatie kijken welke aanpak nodig is en treffen vervolgens zowel zichtbare als onzichtbare maatregelen.