Brabants ambulancepersoneel krijgt nieuw uniform

RAV ambulancedienst Foto : Wim Hollemans | Foto: RAV Brabant

Het ambulancepersoneel in Brabant draagt vanaf 18 oktober een nieuw uniform. Zo zullen zij te herkennen zijn aan het nieuwe blauwe uniform met rode en oplichtende accenten.

De nieuwe bedrijfskleding geldt niet alleen voor het ambulancepersoneel, ook de centralisten van de meldkamers ambulancezorg in Bergen op Zoom en ’s-Hertogenbosch dragen vanaf 18 oktober een nieuw uniform.

Jan de Waard, directeur RAV Brabant Midden-West-Noord geeft aan dat er enthousiast gereageerd wordt op het nieuwe uniform van de ambulance. “Onze collega’s op de ambulance en op de meldkamer zijn blij met hun nieuwe kleding. Bij het ontwerp stond veiligheid, herkenbaarheid en duurzaamheid voorop”, vertelt de Waard, “uniek aan de nieuwe kledinglijn is dat onze medewerkers uit diverse kledingstukken kunnen kiezen om zo hun eigen uniform helemaal naar wens samen te stellen.”

Herkenbare ambulancekleding

Volgens het RAV raakte het geelgroene uniform van de ambulance na 20 jaar de herkenbaarheid kwijt. Herkenbaarheid van de ambulance is van groot belang in Nederland, een reden dus om een nieuw uniform te introduceren die modern, comfortabel en uniek is met een eigen uitstraling. Het zal voor mensen die ambulancezorg nodig hebben wel even wennen zijn, maar desondanks bieden zij zoals voorheen de best mogelijke zorg.