Boaz Adank (VVD) stopt als wethouder

Boaz Adank | Foto: BredaNu

VVD-wethouder Boaz Adank stopt eind februari als wethouder. Dat heeft de gemeente Breda dinsdagmiddag bekend gemaakt. De 42-jarige bestuurder wil zich na 9 jaar wethouderschap geweest gaan richten op het verder ontwikkelen van zijn eigen bedrijf.

Adank is in het huidige college onder andere verantwoordelijk voor zorg, horeca en evenementen. Volgens de wethouder was het geen geheim dat deze bestuursperiode de laatste voor hem zou zijn. ” Ik wilde onder geen beding te lang blijven zitten. De politiek vraagt ook om een volledige inzet en commitment. Als volksvertegenwoordiger voelde ik ook altijd een verantwoordelijkheid naar alle mensen die gestemd hebben”, zo schrijft de politicus in een verklaring. Toch merkte Adank dat de laatste maanden een leven buiten de politiek begon te lonken. “Mijn gedachten dwaalden steeds af naar de droom over het voorzetten van m’n eigen bedrijf en een andere rol.”

‘Allround bestuurder’

Volgens burgemeester Paul Depla verliest Breda een wethouder met veel ervaring. “Boaz en ik zijn zo’n beetje tegelijk gestart in het college. Ik heb hem in de afgelopen jaren enorm zien groeien. Door te leren en te proberen, want zo kom je verder. Boaz is inmiddels een allround bestuurder.”

Het is nog niet bekend wie Boaz Adank gaat opvolgen in het college. Adank is de tweede VVD-wethouder in korte tijd die het gemeentebestuur verlaat. In september legde partijgenoot Daan Quaars ook zijn taken als wethouder neer. Hij werd directeur/bestuurder van Logistics Community Brabant. Toenmalig VVD-fractievoorzitter Eddie Förster volgde hem als wethouder op.