Poppodium Phoenix blij met politieke steun voor toekomst

Het poppodium bestaat al een lange tijd in veel verschillende vormen en op veel verschillende plekken. Met veel verschuiving in de culturele Klavers Jansen regio, is de toekomst weer onzeker voor de zelf omschreven muzikale vrijplaats.

Momenteel zit het poppodium in de stokvishallen aan de Belcrumweg. Door bouwwerkzaamheden in de toekomst en veel verschuiving bij omliggende culturele instellingen, kwam ook de locatie van Phoenix in twijfel. Daarom ging bestuursvoorzitter Stefan van Oorschot aan de slag met een motie.

Motie

Met het ondertekenen van de motie verzoekt het poppodium het college om de maatschappelijke meerwaarde van een Bredaas sociaal cultureel poppodium, zoals Phoenix, te erkennen. Daarnaast roept Phoenix het college op om zich in te spannen om het poppodium in het Klavers Jansen gebied te laten bestaan. Deze erkenning kregen ze van het college. “Dat is voor ons een enorme boost in ons vertrouwen,” vertelt Van Oorschot, “Maar het moet wel materialiseren in iets concreets, namelijk een huurcontract voor een langere termijn.”

De toekomst

De plek betekent veel voor mensen. Het poppodium wordt mogelijk gemaakt dankzij vele vrijwilligers. Het wil een veilig oord zijn voor de jonge Bredanaar die moeite heeft met aansluiting op onze maatschappij. Maar eigenlijk een plek waar iedereen welkom is. “Ik heb nu denk drie keer gezien wat we kunnen als we binnen korte tijd onze organisatie op een nieuwe locatie opbouwen,” vertelt programmadirecteur Peter Westerlaken, “Maar ik heb nog niet echt kunnen zien, en dat zou ik dus echt graag willen zien, wat we op een locatie met een permanent karakter kunnen opbouwen.”