Voedselinzameling bij supermarkt Bisschopshoeve

Foto: BredaNu

Zaterdag 11 november staan er vrijwilligers klaar bij supermarkt Bisschopshoeve om donaties voor de Voedselbank in ontvangst te nemen. Bij Voedselbank Breda komen wekelijks ongeveer 650 gezinnen.

Deze actie richt zich vooral op rijst, pastasaus, 7-granenontbijt, kruidkoek en koffie. Een vaste inzamel ploeg staat klaar om dit en meer in ontvangst te nemen. Donaties na zaterdag zijn welkom bij de servicebalie. Alle houdbare producten, uit de winkel of uit eigen voorraadkast zijn welkom, mits deze nog gesloten zijn en de houdbaarheidsdatum niet verstreken is. Producten kunnen worden langsgebracht bij de Albert Heijn aan de Bisschopshoeve tussen 8:30 en 17:30.

De Voedselbank koopt nooit zelf voedsel in en is dus volledig afhankelijk van donaties in geld, tijd van vrijwilligers en voedsel. De organisatie ziet graag gevarieerd, gezond voedsel. Hoe meer voedsel gedoneerd wordt, hoe meer mensen de Voedselbank kan helpen. Zowel bedrijven als particulieren kunnen donaties doen. Voedseldonaties kan je aanmelden via de website van Voedselbank Breda. Een aanvraagformulier voor de Voedselbank invullen kan ook via de website. Ook biedt de Voedselbank hulp met het invullen van dit formulier.