Kunstenaars zetten met expositie en live-kunst BUT Film Festival op zijn KOP

Stichting Kunstenaars Ontwikkel Platform (KOP) presenteert het opwindende werk van zes kunstenaars op B-Movies, Underground en Trash (BUT) Film Festival in Breda.

Woensdag 30 augustus opent de expositie ‘Borrelende Benen’, samengesteld door ‘Frisse KOP’ curator Anika Hochstenbach, op het BUT Film Festival. Op verschillende locaties in Breda vind je kunstwerken die de innerlijke processen van het lichaam verwerven met de buitenkant. Zo worden op het binnenplein van de Nieuwe Veste tijdens het filmfestival live muurschilderingen gemaakt. Iedere dag beschilderen twee kunstenaars tussen 14:00 en 18:00 dezelfde doeken. Daarmee creëren ze een werk dat er iedere dag anders uit ziet.

KOP en deelnemende kunstenaars

KOP werkt dit jaar voor de zesde keer samen met het BUT Film Festival in Breda. Jaarlijks cureert een ‘Frisse KOP’ een expositie die thematisch aansluit bij het festival. KOP biedt startende professionele kunstenaars de kans om zich te ontwikkelen. Dat gebeurt door middel van het doorspelen van opdrachten, kennis te delen, connecties te maken en begeleiding te geven. Dit jaar zijn kunstwerken van kunstenaars te zien op de volgende locaties: Lotte Koppens bij Het Hijgend Hert, Susanne de Visser bij Filmhuis Breda, Fedrik Vaessen bij het Chassé Theater en Falco van der Velden, Joey Monopoly en Puck Paassen bij De Nieuwe Veste.

BUT Film Festival

Naast de KOP ‘Bibberende Benen’ expositie is er nog veel meer te zien en ervaren op het BUT Film Festival. Het thema ‘Now We’re Cooking’ wordt geuit in vele filmvertoningen in de stad. Ook is er een randprogramma’s met onder andere muziek bij Pier15. Het volledige programma is te vinden op de website van het filmfestival. De KOP-expositie en het film festival duurt van woensdag 30 augustus tot en met zondag 3 september.