Voorpremière ‘Dag mijn land’ in Filmhuis Breda

Still uit trailer 'Dag mijn land' | Foto: Liesbeth van Well

18 en 20 juni heb je de kans om in het kader van ‘de Nacht van de Vluchteling’ de voorpremière te bekijken van de film ‘Dag mijn land’ in filmhuis Breda. Juman en Alem vluchtten uit Syrië en Eritrea voor een veilig onderkomen. Ze kwamen in Breda terecht. Zij blikken terug en kijken vooruit.

Opvolger ‘Take me to the sea’.

De film is de opvolger van ‘TAKE ME TO THE SEA’, die vijf jaar geleden uitkwam. In deze film spraken 7 vluchtelingen hun gedachten uit in zelf geschreven poëtische teksten. Het ging over hun vlucht en hun toekomstverwachtingen. Het is intussen 5 jaar later. Twee van hen vertellen hun indrukwekkende verhaal, de Palestijns/Bredase Juman Awad en de Eritrees/Bredase Alem Kibrom zijn te zien in ‘DAG MIJN LAND’.

Juman was 14 tijdens de filmopnames in 2018. Alem is intussen 32 jaar en heeft een gezin met drie kinderen. Ze vertellen in ‘DAG MIJN LAND’ over hun ontwikkeling van de afgelopen vijf jaar. En ook over waar ze nu staan. Juman is nu 19 jaar en een sprankelend voorbeeld van doorzettingsvermogen en wilskracht. Alem is intussen 32 en heeft 3 Bredanaars op de wereld gezet. Hij is dankbaar, maar ook kritisch.

In de 40 minuten durende film ‘DAG MIJN LAND’ waarbij Liesbeth van Well verantwoordelijk is voor zowel camera, geluid als montage blikken we met Alem en Juman terug naar een heftige periode en kijken vooruit naar hun toekomstplannen. De titel ‘DAG MIJN LAND’, refereert aan het afscheid van het land van herkomst en het welkom heten van het nieuwe thuisland.

Fototentoonstelling

Speciaal voor deze gelegenheid , kun je de fototentoonstelling ‘TAKE ME TO THE SEA’ van Marianna Geraci bekijken.