Ontdekt de wereld van street art bij het Blind Walls Film Fest

Foto: Joost van Asch

Deze 8, 9 en 10 december kan je terecht bij Chassé Cinema voor het Blind Walls Film Fest. Hier ontdek je de wereld achter muurschilderingen, street art en graffiti door middel van films en andere activiteiten.

Tijdens het Blind Walls Film Fest staat de maatschappelijke impact van street art, muurschilderingen en graffiti centraal. Zo speelt de film Girl Power, een Tsjechische documentaire over vrouwen in de mannelijk-gedomineerde graffiti subcultuur. En Painting Dhaka, een film over een kunstproject in de sloppenwijken van Bangladesh. Naast kunst, gaat de film ook over armoede en corruptie.

Een jury beslist ook welke films vertoont bij het filmfestival de titel Best Feature Film en Best Short Film mogen dragen. Het publiek beslist mee met een Audience Award. Tijdens de drie dagen van het Blind Walls Film Fest, zijn er naast films ook Q&A’s met de regisseurs van sommige films, talks, masterclasses en exposities. Het volledige programma van het Blind Walls Film Fest is te vinden op de website.