Vocaal Ensemble Novafanie ‘Natuur’ te zien in Nieuwe Veste

Foto: Vocaal Ensemble Novafonie

Vocaal Ensemble Novafonie geeft op zondagmiddag 19 november om 14.30 uur een concert in de concertzaal van de Nieuwe Veste te Breda. Het a capellakoor uit Breda, onder leiding van dirigente Alice Roes, brengt een muzikale ode aan de natuur. Van een regenbui, een prachtige zwaan tot het ontwakende Australische oerwoud vol vogelgeluiden. De natuur is hun onuitputtelijke inspiratiebron.

Er staan diverse componisten op het programma, zoals: Elgar, Lauridsen, Britten en Gjeilo. Ook trakteert het koor de toehoorder op een aantal arrangementen van onder meer Black Bird en Autumn Leaves. De pianobegeleiding is in handen van Manon Berendschot. Zij brengt ook enige werken voor piano solo ten gehore. Het concert wordt visueel ondersteund door de projecties met natuurfotografie van Betty Happel.

35 jaar

Vocaal Ensemble Novafonie is een Bredaas a capella kamerkoor bestaande uit ruim 25 zangers en zangeressen en bestaat volgend jaar 35 jaar. Het koor werkt onder leiding van dirigente Alice Roes aan een gevarieerd repertoire met muziek van 1600 tot heden. Elk jaar geeft het koor een concert in Breda en daarnaast diverse optredens, zoals op de KAM of in Thebe Lucia.