Verhalis zoekt jongeren voor Spoken Word-voorstelling bij Holocaustherdenking

Suzanne Krijger | Foto: Stichting Verhalis

De Bredase organisatie Verhalis en spoken word-artist Suzanne Krijger zoeken vier Bredase jongeren (16-26) die mee willen werken aan een Spoken Word-voorstelling. De voorstelling vindt plaats tijdens de Bredase Holocaustherdenking op 28 augustus.

De basis van de voorstelling wordt gevormd door een brief die alle Joodse inwoners van Breda ontvingen in augustus 1942. Daarin stond dat de ontvangers zich moesten melden bij de Oude Vest. Later bleek dat daar een transport naar Kamp Westerbork klaarstond.

Thuisbrengen

De jongeren die meewerken aan de voorstelling, volgen eerst een workshop Spoken Word. De workshops en de voorstelling maken deel uit van het project ‘Namen en Nummers Breda‘ van Stichting Verhalis. Het van oorsprong Amsterdamse project draait om het herdenken van de weggevoerde Joodse inwoners. Deelnemers schrijven namen van de holocaustslachtoffers op bordjes. Deze bordjes vormen vervolgens samen een plattegrond van de stad. De bordjes liggen daarbij op de plaats waar het voormalige slachtoffer ooit heeft gewoond.

De holocaustherdenking vindt plaats op 28 augustus, precies 80 jaar na de brief aan de Joodse inwoners, bij de Speelhuislaan in Breda. Aanmelden voor de voorstelling kan via info@verhalis.nl of door te bellen naar 076-8200195.

Breda staat ook op een andere manier stil bij de Joodse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Bekijk hier onze reportage over de eerste ‘Stolperstein’, die afgelopen mei werd gelegd: