Schilderworkshop ‘Bob Ross’ met Johan Kuijs bij SNEQ

Bij de ontmoetingsruimte van SNEQ Breda, was op zaterdag 21 oktober een ‘Bob Ross’ workshop. Bob Ross-instructeur Johan Kuijs leerde deelnemers binnen slechts een paar uur een professioneel-uitziend landschap te schilderen.

Veel mensen kennen Bob Ross van vroeger. De zachtaardige meneer met de grote bos krullen en de rustgevende stem, die zei dat je bij schilderen geen fouten kon maken. In zijn televisieprogramma’s leerde hij mensen gemakkelijk een landschap te schilderen, met zijn nat-op-nat techniek, waardoor men aan één stuk door kon schilderen. Johan Kuijs van Golden Brush Strokes is al 23 jaar een officiële Bob Ross-instructeur. HIJ leert deelnemers van de workshop schilderen, precies zoals de schilder het vroeger deed via televisie. Net zoals Ross, is hij overtuigd dat iedereen kan schilderen. “Iedereen zou moeten kunnen schilderen”, vertelt Kuijs. Sterker nog, hij ziet het liefst mensen met geen of weinig schilder ervaring in zijn workshops. Deze mensen leer je het snelst Ross’, soms wat abnormale, techniek.

SNEQ Breda

Het SNEQ-café is een ontmoetingsruimte aan de Veilingkade. De plek komt voort uit een samenwerking tussen SMO Breda (activiteiten locaties en woonvoorzieningen voor dak- en thuislozen), Nieuwe Veste (bibliotheek en cultureel centrum), Emmaus (kringloop en woonwerkgroep) en Quiet Breda (een stichting die mensen die in stille armoede leven ondersteund). SNEQ organiseert veel creatieve workshops en activiteiten. Ook is het SNEQ-café is iedere zaterdag open van 10.00 tot 16.00 voor een kopje koffie of thee. Houd de SNEQ Facebookpagina in de gaten voor meer workshops.