Tentoonstelling Tom Claassen in Kunstenaarsinitiatief DeLOODS

Tom Claassen, internationaal gerenommeerd en bekend om zijn speelse en monumentale sculpturen. exposeert in Kunstenaarsinitiatief DeLOODS van 20 mei tot en met 10 juni. 30 jaar geleden heeft hij hier eerder zijn opvallende sculpturen tentoongesteld. Nu is hij terug met een nieuwe expositie die in eeen bijzondere setting te bekijken is bij DeLOODS. In deze tentoonstelling zal de organisatie samen met het publiek de context van het beeld onderzoeken.

Over Tom Claassen

De Nederlandse beeldhouwer Tom Claassen (Heerlen, 1964) staat bekend om zijn speelse en monumentale sculpturen. Hij werkt met traditionele beeldhouwmaterialen zoals brons, marmer en gips maar ook in latex, beton en polyurethaan. Claassens stijl is herkenbaar door zijn eenvoudige en krachtige vormen geïnspireerd op dieren en mensen.

Claassen studeerde van 1984 tot 1989 aan de Academie voor Beeldende Kunsten St. Joost in Breda. Zijn werk is tentoongesteld in galeries en musea in heel Europa en zijn sculpturen zijn te vinden in openbare en particuliere collecties over de hele wereld. Bekende voorbeelden van werken van Claassen in de openbare ruimte in Nederland zijn de Olifanten langs de A6 in Almere, de Mol in Best en de Sitting Men op Schiphol.

Over Kunstenaarsinitiatief DeLOODS

Kunstenaarsinitiatief DeLOODS is nieuw in Breda en tegelijkertijd 
oud. Sinds juni 2022 is deze presentatieplek voor kunstenaars weer actief in atelierpand DeLOODS in de wijk Haagpoort in Breda, na een pauze van bijna dertig jaar.

Meer informatie

Kunstenaarsinitiatief DeLOODS

Scheldestraat 26 Breda

Kijk op de website voor meer informatie.