Breda Maakt Mij Blij zoekt bierliefhebbers (met een grote koelkast)

Foto: Breda Maakt Mij Blij

De Bredase microbrouwerij Frontaal heeft een bieroverschot. Dat klinkt voor sommigen vast niet als een probleem, maar toch heeft de brouwerij hulp nodig om er vanaf te komen.

Met de opening van een nieuwe locatie heeft de brouwerij duizenden blikken bier moeten vullen. Blikken waar ze niet zo makkelijk vanaf komen. Voor zo’n 15.000 blikken IPA zoeken ze liefhebbers met wat ruimte in de koelkast. Het bier dat er nu staat is geproduceerd om de installaties in de nieuwe Frontaal Brouwerij te testen. Met een tenminste-houdbaar-tot datum van voorjaar 2024 vreest bierbrouwer Roel Buckens dat hij het bier niet op tijd kwijtraakt. Daarom heeft hij hulp gezocht bij Breda Maakt Mij Blij.

Breda Maakt Mij Blij

Breda Maakt Mij Blij helpt bedrijven die met productieoverschotten zitten om hier vanaf te komen. Met hun ‘No Waste Army’ voorkomen ze onnodige verspilling en helpen ze bedrijven het hoofd boven water te houden. Op deze manier heeft Breda Maakt Mij Blij al 333.160 producten gered, van gladiolen tot aan flessen wijn van de nonnen in Oosterhout.

Dit is niet de eerste samenwerking tussen de bierbrouwers en Breda Maakt Mij Blij. In 2020 organiseerden ze al ‘pick-ups’ bij de brouwerij tijdens de coronacrisis. Destijds moest er 10.000 liter bier op. Dit bier was bestemd voor de horeca, maar vanwege de lockdown kon het daar niet naartoe. Binnen enkele dagen was het bier alsnog uitverkocht. Buckens heeft er vertrouwen in dat het in samenwerking met Breda Maakt Mij Blij wel gaat lukken, net zoals in 2020. 

Via de website van Breda Maakt Mij Blij vind je meer informatie over de actie.