Carnaval in 2023 toegankelijker voor Kielegatters

Carnaval op de Grote Markt in Breda | Foto: BredaNu

Stichting Kielegat en de gemeente Breda gaan samenwerken om carnaval toegankelijker te maken. Dit wordt gedaan doormiddel van een app.

Overzichtelijk

Via de app Bereikbaar Breda Applicatie heb je makkelijk een overzicht van alle gebeurtenissen bijvoorbeeld de optochten. Ook zie je waar je muntjes kunt halen, de EHBO posten zitten en waar je toiletten kunt vinden. Al deze punten kun je overzichtelijk vinden op een kaart in de app.

Stichting Kielegat en de gemeente Breda werken tijdens carnaval 2023 samen om de binnenstad van Breda toegankelijker te maken, onder andere voor mensen met een beperking. Dit doen ze door allerlei nuttige informatie overzichtelijk samen te voegen op één plattegrond.

‘Mooier feest’

Wethouder Daan Quaars (VVD): “Bredanaars houden wel van een feestje, en wat is nou een mooier feest dan carnaval? Ik vind het heel gaaf dat een slim kaartje ervoor kan zorgen dat nog meer mensen de mogelijkheid hebben om naar onze prachtige optocht te komen kijken. Zo wordt carnaval echt een feest voor alle Bredanaars. In onze stad willen we digitaliseren, maar dan wel zó dat niemand achter blijft.”

De app Bereikbaar Breda Applicatie is al eerder uitgebracht door de gemeente Breda. Nu wordt er vooral gefocust op carnaval.