Stripfestival Breda is terug op 15 en 16 oktober

Foto: Stripfestival Breda

Het stripfestival is terug in het Chassé Theater op 15 en 16 oktober. Met een verrassend programma, veel gasten uit binnen- en buitenland, en een fijne line-up van standhouders. Meer dan 70 stripmakers komen naar Breda. Speciale gasten zijn dit jaar de tekenaars van Donald Duck die beide dagen aanwezig zijn.  

Er worden verschillende prijzen uitgereikt: op zondag de bekendmaking van de winnaars van het NK Striptekenen voor de jeugd, de Willy Vandersteenprijs en de Bulletje en Boonestaak schaal. Op zondag staat de prestigieuze Willy Vandersteenprijs uitreiking op het grote podium. Dit is de prijs voor het beste Nederlandstalige album van het voorbije jaar. De winnaar krijgt 5.000 euro, een expo over het winnende album én een opdrachttekening van de vorige winnaar. De presentatie is in handen van presentatrice van Eefke Boelhouwers, bekend van Omroep Brabant.

Kidsarea

De complete bovenverdieping wordt omgetoverd tot kidsarea, waar de kinderen de baas zijn. De complete verdieping is gevuld met arcade games, schminkstand, knutselhoek en een heuse filmzaal. Zondag is hier ook de finale van het NK Striptekenen.

Furries en levensgrote knuffelbeesten

In de filmzaal van het Chassé Theater draait een speciaal filmprogramma voor alle leeftijden Er is een bont gezelschap cosplayers die zich heeft zich aangemeld om het Stripfestival Breda met hun aanwezigheid op te fleuren. Bijzondere verschijningen zijn onder andere de Furries, de levensgrote knuffelbeesten die op zondag het theater onveilig maken.

Voor meer info en openingstijden:

het Chassé Theater is op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

Kijk voor meer informatie op de website van het festival.