Nieuwe generatie kunstenaars presenteren expositie Ontdek de nacht

Foto: De onzichtbare geschiedenis - Sjors Smit

Vier startende kunstenaars, Georgie Brinkman, Sjors Smit, Alicia Kremser en Naomi Jansen, reageren in de openbare ruimte van Breda op het werk van kunstenaar Pieter Laurens Mol in de door KOP & Stedelijk Museum Breda georganiseerde expositie Ontdek de nacht. De vier zeer uiteenlopende resultaten zijn nog tot eind oktober te zien.

KOP en Stedelijk museum presenteren een bijzonder programma in de stad

16 oktober | Publiek gesprek: de (on)zichtbare geschiedenis – Sjors Smit

27 oktober | Artist Talk – ontmoet de vier kunstenaars

29 oktober | De Opkomst #3 – Naomi Jansen

29 oktober | ‘text me when’ Night Walk – Alicia Kremser

De (on)zichtbare geschiedenis | Sjors Smit

Zondag 16 oktober – 15:00 uur – STEK, Veilingkade 9 Breda.

KOP organiseert tijdens de 14e editie van Art Rendez Vous Breda in samenwerking met het Stadsarchief Breda en Stedelijk Museum Breda een publiek gesprek in het kader van de Maand van de Geschiedenis, met als thema ‘Ow wat een ramp!’. Beeldend kunstenaar Sjors Smit gaat in gesprek met stedenbouwkundige Eloi Koreman en historicus Frans Gooskens.

Ontmoet de vier kunstenaars op donderdag 27 oktober – 14:30 uur – Stedelijk Museum Breda, auditorium

De vier kunstenaars van expositie ‘Ontdek de nacht’ geven op donderdag 27 oktober een bijzondere blik op het werk dat ze afgelopen zomer maakten. Beeldend kunstenaar Yasser Ballemans, betrokken als ervaringsdeskundige bij Ontdek de Nacht, gaat in gesprek met de kunstenaars. Alicia, Georgie, Sjors en Naomi bieden een kijkje achter de schermen van hun jonge kunstenaarspraktijk. Daarna nemen ze je mee in het museum in hun beleving van het werk van Pieter Laurens Mol. Het programma start om 14.30 uur. Na afloop is er tijd om elkaar te ontmoeten.

Zaterdag 29 oktober – 8:15 uur – parkeerdek (dak) Breda Centraal Station | Naomi Jansen

Ten tijde van de tentoonstelling Nachtvlucht van Pieter Laurens Mol in het Stedelijk Museum Breda, zal op verschillende momenten op bijzondere plekken in Breda de zonsopkomst gevierd worden. Op 29 oktober staat de derde editie op het programma. Wat er gaat gebeuren houdt de kunstenaar nog geheim! Jansen prikkelt graag de nieuwsgierigheid van mensen en daagt haar publiek uit om vroeg op te staan.

Rondleiding langs actuele beeldende kunst

Twee zondagen per jaar presenteert Art Rendez Vous Breda een rondgang langs het actuele beeldende kunst aanbod in de stad. Op verschillende locaties verzorgen beeldende kunstorganisaties en initiatieven een bijzonder programma voor de kunstliefhebber.