Saxafoonduo [uan] opent concertagenda podium Zandberg58

Saxofoonduo [uan], bestaande uit Nuno Silva (Portugal) en Hannah Koob (Duitsland)

Hannah Koob en Nuno Silva vormen samen het saxofoonduo [uan]en openen op 23 september de concertagenda van podium Zandberg58. Ze delen hun passie voor muziek en willen graag actief deelnemen aan de kleurrijke en levendige Nederlandse klassieke muziekscene.

In slechts twee jaar tijd werkte dit saxofoonduo al samen met verschillende kunstenaars en componisten, wat resulteerde in vier nieuwe werken. Het duo trad onder andere al op in het Concertgebouw, en was meerdere malen gastspeler van NPO klassiek. Naast Nederland speelde het duo al concerten in Duitsland en Zwitserland, en ze zijn van plan om in 2024 hun debuutalbum uit te brengen met uitsluitend opdrachtwerken; José Mora-Jiménez, Matthias Hutter, Eveline Vervliet, Raivis, Misjuns zijn enkele van de auteurs van deze werken.

Sterke podiumprésence

Koob en Silva zijn bekend om hun sterke podiumprésence en enthousiasme, waarin zij hun luisteraars meenemen naar verschillende delen van de wereld. Uiteindelijk is hun verlangen: samenkomen om muziek te maken. Uitgevoerd worden onder andere werken van Raivis Misjuns (Tension is still motion) en José Mora-Jiménez (Toccatas and Interludes).

Zaterdag 23 september om 16.00 uur
Plaats: Podium Zandberg58, Zandberglaan 58 in Breda
Toegang: vrij, deurcollecte