Presentatie terugkeer in de tijd in Chili, veranderingen en ontmoetingen

foto Jan Hopman

Op 3 maart om 10.30 geeft Jan Hopman een presentatie over de ontwikkelingen in de tijd in Chili. De presentatie vindt plaats in het Mondiaal Centrum in Breda.

In de gehele maand januari is Jan Hopman naar Chili geweest. Het land waar hij vijftien jaar heeft gewerkt voor het Centraal Missie Commissariaat in het thema Aids en gewetensbezwaarden militaire dienst van 1989 tot 2004. Daarna kwam hij terug naar Nederland waar hij ruim 9 jaar gewerkt heeft als pastoraal werker in Breda-Noord.

Het doel van de presentatie is aan te geven hoe Chili in 20 jaar veranderd is op politiek, cultureel en kerkelijk gebied en zelf ook een immigratieland is geworden. Waar de consumptiemaatschappij overheerst, maar waar gastvrijheid nog wel hoog in het vaandel staat.

Daarnaast heeft Jan ook de mensen ontmoet met wie hij toen samenwerkte in een post-dictatuurtijd. Hij zal vertellen over de hartelijke en gastvrije ontmoetingen, die ook onderdeel zijn van de Chileense cultuur. Het samen delen van lief en leed, het samen eten en genieten van muziek zijn hier voorbeelden van.

Aanmelden kan via gastvrouw@mondiaalcentrumbreda.nl