Stedelijke regio Breda-Tilburg centraal in ontwerpwedstrijd Europan 17

Met een lunchlezing in Breda op woensdag 29 maart begint in Nederland de 17de editie van de ontwerpcompetitie Europan, met als thema Living Cities. Europan is de langstlopende en meest omvangrijke ontwerpwedstrijd van Europa voor jonge architecten. In Nederland focust de competitie op zes locaties in de stedelijke regio Breda-Tilburg. Stichting Europan NL organiseert de 17e editie van Europan in opdracht van de gemeenten Breda, Tilburg, Etten-Leur en Waalwijk. Europan NL voert publieksgerichte activiteiten uit in samenwerking met de lokale architectuurcentra BLASt (Breda) en CAST (Tilburg).

Tijdens de lunchlezing worden de zes locaties gepresenteerd en discussiëren verschillende oud-winnaars over het belang van Europan. Peter van Schie (stedenbouwkundige gemeente Breda) en Marco Visser (stedenbouwkundige gemeente Tilburg) zullen ingaan op de betekenis van de stedelijke regio. Moderatie is in handen van Marc Holvoet (oud-winnaar Europan, NIEUWBRUUT, BUAS).

Activiteitenprogramma

European NL voert de publieksgerichte activiteiten uit in samenwerking met de lokale architectuurcentra BLASt (Breda) en CAST (Tilburg). Daarnaast ontwikkelen BLASt en CAST publieksprogramma’s om de regionale verankering verder uit te bouwen in lijn met het thema van Europan 17 “Living Cities”. Belangrijk aankomend evenement is op 20 april, een toelichting op de opgaven met Q&A en een excursie langs de zes locaties, waar de diverse partners aan het woord komen.

Meer informatie

Datum lunchlezing: woensdag 29 maart

Tijdstip: 12.00 u. inloop (met mogelijkheid lunch), 12.30 u. start, 14.00 u. afsluiting

Locatie: Electron|MotMot gallery, Belcrumweg 19, Breda

Voor meer informatie: kijk op de website van BLASt