Als monumenten konden praten

Van 1 juli t/m 10 september toont de Grote Kerk Breda twee projecten van Bredase kunstenaars. Het zomerprogramma ‘Als monumenten konden praten’ wordt georganiseerd in aanloop naar de Open Monumenten Dagen Breda die op 9 en 10 september plaatsvinden. Masterstudenten van St. Joost brengen met de nieuwste technologie vergeten verhalen opnieuw tot leven. Internationaal bekend kunstenaar Mandy den Elzen zet klassieke technieken in om een ode te brengen aan de verscheidenheid aan Bredase wilde plantensoorten.

Levende grafstenen

Met de nieuwste Augmented Reality (AR) technieken brengen Masterstudenten Animation de levensverhalen die schuil gaan achter drie van de 16e– en 17e-eeuwse grafstenen in de kerk tot leven. Via een (gratis) app reis je met de nieuwste technologie 400 jaar terug in de tijd.

Flora van Breda – Mandy den Elzen

Als kunstenaar werkt Mandy den Elzen op het grensvlak van kunst, natuur, wetenschap en biologie. Haar werk is al op verschillende locaties over de hele wereld tentoongesteld. Deze zomer brengt Den Elzen een ode aan de verscheidenheid van Bredase wilde plantensoorten met haar project Flora van Breda. De planten en hun verhaal worden als het ware een monument, opgedragen aan het belang van groen in een stad. In de Grote Kerk Breda.

Meer informatie

Openingstijden Grote Kerk Breda:

Maandag t/m zaterdag: 10.00 – 17.00 uur

Zondag: 13.00 – 17.00 uur

De Grote Kerk Breda is gratis toegankelijk, een financiële bijdrage voor de activiteiten, het onderhouden en in stand houden van de kerk wordt uiteraard erg gewaardeerd.

Voor uitgebreide informatie en het volledige programma, zie: www.grotekerkbreda.nl/agenda