Op kerstavontuur in de Grote Kerk

Kerstballen versieren in de Grote Kerk

In het weekend van 17 en 18 december wordt de Grote Kerk omgetoverd in een kinder speur- en knustelplek in kerstsfeer. Je netjes gedragen hoeft een keer niet tijdens dit Kinderkerstweekend. De Grote Kerk wordt voor een weekend het domein van de kinderen. Leuk om alvast in de sfeer te komen voor de lichtjeswandeling of speurtocht die in en om het centrum van de stad op het programma staan.

Speuren en spelen in de kerk

Tijdens de speurtocht gaan de kinderen op zoek naar alle ridders en dieren die zich verstopt hebben in de kerk. Of kunnen ze hun creatiefste kant laten zien tijdens het versieren van een kerk-kerstbal. Ouders en grootouders zijn natuurlijk ook uitgenodigd om gezellig mee te speuren en kleuren met de (klein)kinderen.

Ontdek ridders en dieren

Wist je dat er heel veel ridders en dieren te vinden zijn in de Grote Kerk Breda? Ze zijn er in alle vormen en maten. Overdag kun je alles natuurlijk goed zien, maar zodra het donker wordt in de kerk, is dat moelijker. Dan mogen de kinderen op pad met hun lampje om nog beter de dieren en ridders te kunnen opspeuren.

De mooiste kerstbal

In samenwerking met Brandpunt heeft de Grote Kerk Breda de allereerste échte kerk-kerstbal ontwikkeld. Tijdens het kerstkinderweekend kunnen de kinderen deze op hun allermooist versieren aan een 9 meter lange tafel in het middenschip van de kerk. Versier een kerk-kerstbal voor de kerstboom thuis of als kerstcadeautje voor iemand anders.

Praktische info –
Zaterdag 17 december 2022 10.00 – 17.00 uur
Zondag 18 december 2022 13.00 – 17.00 uur
Entree kerk: gratis

Voor het kerstknutselen en de speurtocht geldt een kleine bijdrage. Ga voor uitgebreide informatie
over het speuren en spelen in de Grote Kerk Breda naar de website. Speuren en spelen in de kerk is mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Breda.