Kinderfestival BRIK weer teug van weggeweest

Op 23 t/m 25 juni 2023 is het feest in Breda! Het Brabants Internationaal Kinderfestival is terug met 5 verschillende voorstellingen voor de allerjongsten door gezelschappen uit binnen- en buitenland. Het Chassé Theater krijgt een BRIK uitstraling, maar ook de Grote Kerk biedt een podium voor eeen bijzondere dansvoorstelling.

Twee dansers en zwevende stoelen

Tijdens BRIK gaat de allernieuwste voorstelling van dansgezelschap de Stilte in première! ‘Voor de Draad Ermee’ is een voorstelling voor kinderen vanaf 3 jaar over de zichtbare èn onzichtbare draden die ons in evenwicht houden. Twee dansers, twee stoelen, een tafel, een bed en op maat gemaakte pianomuziek zorgen voor een bijzondere ervaring op zaterdag 24 juni om 15:00 uur in het Chassé Theater.

Een ode aan het wiegelied

De voorstelling ‘Wiegelied’ van Frisse Oren is een feest voor alle zintuigen voor kinderen van 6 tot 18 maanden.

In een zachte, geborgen omgeving gaan een zangeres, een klarinettist en een udspeler muzikale ontmoetingen aan met het jonge publiek en met elkaar. Spelers en publiek bevinden zich samen in het decor van bewegende abstracte vormen, kleurrijke lichtbronnen en elementen die wonderlijke geluiden maken. Muziektheater voor de allerkleinsten op zondagochtend in Theater de Stilte.

Dansen in de Grote Kerk tussen de boeken

De Grote Kerk als theater voor de bijzondere familievoorstelling ‘Mankind’ van dansgezelschap de Stilte. In Mankind gaan dansers in de weer met de vooruitgang. Met een stapel encyclopedieën bouwen ze eilandjes en hoge torens en gebruiken ze letterlijk oude kennis om wat nieuws te maken. Begeleid door live muziek van saxofonist Paul van Kemenade en pianist Stevko Busch presenteren we de allerlaatste voorstellingen van Mankind.

‘Zelden gaan ernst en humor zó mooi samen.’ 5 ***** – Volkskrant

Kijk voor meer info op de website van het Brikfestival.