Bredanaar aangehouden na inbraakpoging bij school

Een politieauto | Foto: BredaNu

De politie heeft maandagochtend een 36-jarige Bredanaar aangehouden. Hij wordt verdacht van een poging tot inbraak bij een school aan de Hogeschoollaan.

De zaak begon voor de politie na een melding van een inbraakalarm, zondagnacht rond drie uur. Eenmaal aangekomen bij de school, zagen agenten dat er met een steen was geprobeerd om een glazen deur in te slaan. Rond het gat in de deur werden bloedsporen gezien, waarna deze werden veiliggesteld.

Hoofdwond

In het gebouw werd niemand aangetroffen. Uit camerabeelden bleek dat de boosdoener een bekende van de politie is. De verdachte werd een paar uur later aangetroffen op de Verlengde Poolseweg. Agenten zagen toen ook hoe het bloed op de deur terecht was gekomen. De man had een hoofdwond en rond zijn gezicht zat bloed.

De man is ter controle door de politie naar het ziekenhuis gebracht, maar een behandeling bleek niet nodig te zijn. Daarom mocht de verdachte nóg een keer met de politie mee, dit keer naar het politiebureau waar de man inmiddels in de cel zit.