Een prinses die kastelen bouwt en een ridder die liefdesbrieven schrijft

Sanne Miltenburg

Vanaf 31 juli 2023 verkrijgbaar: De tijgerprinses en andere fonkelnieuwe sprookjes is een sprookjesbundel met nieuwe sprookjes, voor (voor)lezers vanaf 7 jaar (uitgeverij Clavis). Deze is geschreven en geillustreerd door de Bredase Sanne Miltenburg.

Sprookjes in een modern jasje

Sanne Miltenburg hield altijd al van sprookjes. ‘Ik vind de klassieke elementen prachtig: de magie, de boodschap die in het verhaal verstopt zit, de gedaanteverwisselingen en de pratende dieren. Zij wilde altijd al een sprookjesbundel schrijven met nieuwe verhalen met veel ruimte voor haar eigen illustraties. En dat is nu gelukt! Het boek telt maar liefst 75 illustraties en is in full-colour gedrukt. Om ervoor te zorgen dat de sprookjes passen in de moderne tijd gebruikte ze thema’s die nu relevant zijn. Zoals girlpower, burn-out, geluk, discriminatie, ongelijkheid, LGBT, zachte mannelijkheid, identiteit, overgewicht, hacken, enzovoorts.’

Moderne karakters

Zo is er een handige prinses die haar eigen droomkasteel bouwt. Ze metselt zelf de stenen en sjouwt met kruiwagens cement. ’s Nachts neemt ze het op tegen een draak, die haar kasteel in aanbouw probeert te slopen. Er is een verhaal over een zachtaardige ridder die een liefdesbrief naar zijn lief wil sturen, maar uitgelachen wordt door de andere ridders. Zij vinden dat ridders alleen stoere dingen mogen doen. Er is een slim meisje dat de Supercomputer hackt van een al te perfect geregelde wereld, zodat ze eindelijk spannende avonturen kan beleven. Er is een beschermengeltje dat op het randje staat van een burn-out, omdat hij voortdurend op een heel ondeugend kind moet letten. Zonder een seconde rust. Er is een mollige heks die zichzelf slank probeert te toveren voor het Heksenbal, omdat ze zich schaamt voor haar vetrolletjes. En nog vele andere kleurrijke karakters…

De 17 verhalen in de bundel wisselen elkaar steeds af met een jongen/meisje in de hoofdrol. De karakters komen uit verschillende landen zoals India, Japan, Afrika en Noorwegen. Ook spelen fantasiewezens zoals een zeemeermin, een draak, reus en een eenhoorn een rol.

Win een boek!

Laat je kind een bekend – of verzonnen – sprookje tekenen. Met een ridder, prinses of juist een heks? Leef je lekker uit! En maak kans op een exemplaar van De tijgerprinses en andere fonkelnieuwe sprookjes. Uiterste inleverdatum 30 september 2023.

Download de tekenplaat op

https://www.sannetekent.nl/lezersplaza#wedstrijd