Kleefkracht, expositie van Mieke van den Hende

Op vrijdag 7 juli om 19.00 uur vindt de opening plaats van de expositie van Mieke van den Hende, die exposeert in het Princenhaags museum. Met de Paper-Tape en Shapeworks en Seedworks, gemaakt van ‘Lovegrass. De aren van de plant blijven plakken aan kleding en passerende dieren. Juist die eigenschap gebruikt ze om er werk van te maken. Weer zo’n typisch alledaags materiaal net als de schilderstape. De grootste gemene deler van de tentoonstelling is daarmee KLEEFKRACHT.

Over Mieke

Van 1991 tot 1996 studeerde Mieke Grafisch Ontwerp aan de kunstacademie AKV | St. Joost in Breda. Ze won een aantal ontwerpwedstrijden en was lid van het kunstenaarscollectief de CO-operatie. Sinds 2019 heeft ze het werk in opdracht vaarwel gezegd en is ze volledig werkzaam als beeldend kunstenaar en maakt alleen nog autonoom werk.

In 2000 won zij de kunstwedstrijd ‘Oh my God’ voor het pleinontwerp Midden-Woensel in Eindhoven. In 2010 mocht zij na een pitch een educatief kunstwerk realiseren op basisschool St. Joseph in Breda en in 2014 was ze winnaar van de publieksprijs voor een drijvend cultureel paviljoen in Breda.

Zij heeft diverse kunstwerken gerealiseerd waaronder de ‘Bob Box’ (n.a.v. het jubileum van Bob van Reeth, voormalig Rijksbouwmeester België), het educatieve morse- kunstwerk ‘160 inclusief wit’, i.s.m. Koninklijke Tichelaar Makkum en ‘Golden NRC’, waarin zij een krant met bladgoud heeft bekleed als ode aan kwaliteitsjournalistiek.

Openingstijden

De expositie loopt van 7 t/m 30 juli de openingstijden zijn: vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Graag aanmelden via de QR – code

De expositie is ook eventueel op afspraak te bezoeken via de website.

Adres: Princenhaags museum Haagweg 334, Breda www.princenhaagsmuseum.nl

Kijk voor meer info op: www.miekevandenhende.com