Bach op Zondag, internationale orgelconcerten in de Grote Kerk

De maanden juli en augustus 2023 staan gewoontegetrouw in het teken van de internationale concertserie BACH op ZONDAG. In het prachtige decor van de Grote Kerk staan zes orgelconcerten in de planning op zes achtereenvolgende zondagen vanaf 9 juli van 12.00-13.00u. De internationale serie Bach op Zondag ontvangt dit jaar concertorganisten uit Frankrijk, Italië, Oekraïne en Nederland.

Het openingsconcert van de serie Bach op Zondag 2023 op zondag 9 juli a.s. wordt gegeven door Adriaan Hoek, één van de grootste orgeltalenten van de jonge generatie organisten in Nederland en veelvoudig prijswinnaar van internationale orgelconcoursen. Zijn naam is gevestigd en hij is inmiddels de trotse stadsorganist van Rotterdam.

Bach als inspiratiebron

Ieder jaar opnieuw vormen de werken van Johann Sebastian Bach een bron van inspiratie voor organisten, programmamakers en publiek. Programmeur Aart Bergwerff zet jaarlijks het oeuvre van Bach in een nieuw en ander perspectief, met steeds een ander thema als ondertitel bij deze geliefde serie. Het thema van Bach op Zondag 2023 is: ‘Bach, Anfang und Ende aller Musik’. In Bach op Zondag 2023 worden originele composities van Bach gecombineerd met bewerkingen van Bachs werken van de hand van Max Reger: begin en einde van alle muziek.

Het concert op zondag 30 juli wordt gegeven door de Oekraïense organist Taras Baginets, geboren in Charkiv. Sinds de oorlog in 2022 zet hij zich met zijn talent in voor ondersteuning van Oekraïense vluchtelingen in Europa.

Het slotconcert op 13 augustus wordt gegeven door Aart Bergwerff, Organist van de Grote Kerk Breda. Dit slotconcert wordt opnieuw een Bach op Zondag-special met een bijzondere programmering, zoals u dat van Aart Bergwerff gewend bent: een hommage aan de in 2020 overleden pianist-organist Louis van Dijk, met Bach & Beatles!

Lichtvoetig Bach-college

De concerten in Bach op Zondag worden ingeleid met een mini Bach-college door Wim Thijs, Bach-fanaat en zelfverklaard flapuit. Voor Bach op Zondag is hij de warme gastheer, die iedereen moeiteloos meeneemt in de wonderbaarlijke wereld van Bach.

Meer informatie

Reserveren is niet noodzakelijk maar wordt wel aanbevolen. Als vaste bezoeker bent u dan verzekerd van een gereserveerde en goede plek. Reserveren kan via info@artunorganized.nl

Voor meer informatie kijk op: www.artunorganized.nl

BACH op ZONDAG | elke zondag van 9 juli – 13 augustus 2022 | Grote Kerk Breda

12.00u | toegang uw vrije gift