Jonge kunstenaars nemen binnenstad over met spannende interventies

Misschien heb je de bijzondere kunstprojecten al zien staan in de Bredase binnenstad. Vier groepen jonge kunstenaars nemen de komende tijd, samen met Breda Marketing, de binnenstad over met hun artistieke interventies. De werken verschillen allemaal van elkaar, maar gaan allemaal uit van dezelfde basis: rode ‘beams’.

Éen van de werken is ‘Verworteld’ van kunstenaars Pim Allonsius en Claudia van Bakel. Zij hebben van de rode beams een bank gemaakt, die doet denken aan vormen die je in de natuur tegen kunt komen. Claudia van Bakel: “We wilden eigenlijk onze krachten bundelen, door ons allebei te focussen op herhalende structuren in de natuur, zoals aders, boomvertakkingen of de manier waarop bliksem in kan slaan.”

‘Verworteld’
Verbintenis

Het kunstenaarsduo hoopt met de bank mensen in Breda samen te kunnen brengen. “Mensen zijn vaak zo los van elkaar, we wilden juist het hele aspect van verbinden centraal stellen. Wie weet is er wel een nieuwe gelijkenis die ze ontdekken, doordat ze op deze bank plaatsnemen en een verbintenis maken”, hoopt Van Bakel.

De kunstprojecten zijn te bewonderen bij MotMot Gallery (Belcrumweg 19), Pier15 (Veilingkade 12), Park Valkenberg en Bank15 (St. Janstraat 11) en horen bij de wandelrouite ‘Explore creative Breda‘ van Breda Marketing. De bedoeling is dat de werken een dialoog aan de gang brengen.