Irene O. Rijs en Manon Knibbeler exposeren in juni 2023 in het Princenhaags museum

Van 2 tot en met 25 juni is in het Princenhaags museum een expositie te zien van kunstenaars Irene O. Rijs en Manon Knibbeler.

Irene

Irene is beeldend kunstenaar. In haar atelier dompelt ze zich onder in kleurstellingen en spannende structuren om haar realistische kunstwerken, snel en los geschilderd, een uniek karakter te geven. Kleur is belangrijk in haar werk. Steeds zoekt ze naar de juiste balans en voelt feilbaar aan welke kleuren elkaar perfect aanvullen. Mensen en emoties inspireren haar. Ze bestudeert de verschillende culturen en vangt dit alles op doek. Naast portretten schildert zij ook stillevens (waar citroenen de absolute favoriet zijn), landschappen en zeegezichten.

Manon

Manon studeerde af aan de opleiding Beeldhouwen en Ruimtelijke Kunst aan de Academy of Fine Arts in Arendonk (B) op het complexe thema ‘dieren’. Dat onderwerp heeft ze vergaand doorontwikkeld in een geheel eigen realistische stijl die aanspreekt. In de huid van de sculpturen is de hand van de kunstenaar goed zichtbaar. Manon weet met een herkenbare toets de dieren bijna aaibaar te maken. Manon laat zich inspireren door in de natuur te zijn en de dieren in levenden lijve te bestuderen. Onder de naam ManonKnibbeler Art is haar kunst te koop.

Meer informatie

De expositie loopt van 2 t/m 25 juni.

De openingstijden zijn: donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.