Zout presenteert een talkshow over lust en liefde in Park Zuiderhout

foto door Ron Magielse

“Waar denk jij aan bij de woorden ‘lust’ en ‘liefde’?”. Deze vraag stelt theatermaker Letizia Rompelberg aan mensen van boven de 65 jaar. De antwoorden lopen erg uiteen en vormen een veelkleurig beeld van hoe intimiteit wordt verlangd, gezocht, gevonden en ervaren op oudere leeftijd. De ‘best off’ van deze openhartige gesprekken zijn live bij te wonen tijdens Lust Liefde Leeftijd: de talkshow, op maandag 27 februari om 19:30 uur in Park Zuiderhout in Teteringen.

Bovenstaande vraag vormt de basis van het nieuwe project Lust Liefde Leeftijd, uitgevoerd door Zout. Binnen dit project wordt het onderwerp seksualiteit vanuit het perspectief van de oudere generatie onderzocht. Hoe ging men om met (praten over) seks in de jaren 40, 50, 60, 70? Wat was de norm, wat was uitzondering? Maar ook: Wat hebben tieners van nu voor verwachtingen van liefde en seks? Wat heeft de seksuele revolutie nu eigenlijk opgeleverd?

Podcast en documentaire

De gesprekken zijn kleurrijk, openhartig en herkenbaar. De inhoud vormt de basis voor een voorstelling die vanaf eind juni gaat spelen in Podium Bloos. Ook staan er er een podcast en een documentaire op het programma als onderdeel van dit project. Tijdens de talkshow komen enkele geïnterviewden zelf aan het woord en neemt Letizia Rompelberg het publiek mee in haar inspirerende werkwijze. Lust Liefde Leeftijd: de talkshow is de sprankelende start van het gelijknamige project, waarin zowel de betekenis van liefde en intimiteit in vroegere tijden als in de huidige tijd wordt onderzocht.

Lust Liefde Leeftijd: de talkshow is onderdeel van Levenskunst Zuiderhout, een regelmatig terugkerende thema avond in Park Zuiderhout. Meer informatie over Lust Liefde Leeftijd is te vinden op www.zoutspeelt.nl.

Over Zout

Zout maakt theater over maatschappelijke onderwerpen met spelers die daar middenin staan. In de voorstellingen vertellen mensen die het zelf hebben meegemaakt. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Park Zuiderhout, Nieuwe Veste, Stadsarchief Breda en Podium Bloos.