Hoog water en beperkte capaciteit voor festival Ploegendienst

Foto: Ploegendienst

Het festival Ploegendienst in Breda wordt dit jaar geconfronteerd met een onverwachte uitdaging: hoog water. Door een recordhoeveelheid neerslag in het afgelopen jaar staat het water in de Galderse Meren, de locatie van het festival, enorm hoog. Dit zorgt volgens de organisatie voor aanzienlijke beperkingen in de capaciteit en vraag om creatieve oplossingen.

Het festival, dat bekend staat om zijn unieke locatie, moest opnieuw naar de tekentafel nadat de verschillende podia en looppaden onder water bleken te liggen. De geplande opzet moest grondig herzien worden om aan de nieuwe omstandigheden te voldoen. Het plan was om dit jaar nog meer het samenspel met de natuurlijke omgeving te zoeken.

Plek vol sfeer

Door de wateroverlast moet het festival niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk de mouwen opstropen. De organisatie benadrukt dat er hard gewerkt wordt om het terrein aan te passen aan de nieuwe situatie. Dit betekent onder andere het verplaatsen van podia en het aanleggen van nieuwe looppaden. Ondanks de logistieke uitdagingen, blijft de essentie van Ploegendienst volgens de organisatie overeind.