PopMonument presenteert aansprekende line-up

S10 in de Grote Kerk Breda, foto Max Fransen / PopMonument ‘21

PopMonument is een uniek muziekfestival waar je nieuw talent ontdekt en gevestigde namen in een nieuwe setting beleeft. In samenwerking met Poppodium Mezz presenteert PopMonument in diverse monumentale locaties een breed programma muziek en kunst. .

Highlight nu alvast jouw favorieten

Als je PopMonument bezoekt stel je jouw programma helemaal zelf samen. Je kunt per tijdslot kunt kiezen uit de verschillende optredens. Zo zie je makkelijk vier of vijf concerten op een avond. Een aantal combinaties uigelicht:

Grote Kerk Breda x Joep Beving

Componist en pianist Joep Beving speelt ingetogen, intieme pianostukken. Het is geen neoklassieke muziek, geen pop, geen jazz. Toch gaan zijn fraaie, trage klanken in razend tempo de wereld over. Joep opent het festival in de Grote Kerk Breda met zijn meditatieve melodielijnen onder de hoge bogen van de kerk.

Kapel Holland Casino x Bente en Prins S & De Geit

Met hun elektronische Nederpop laten Prins S & De Geit het voormalige nonnenklooster schudden tot in het fundament. Singer-songwriter Bente brengt wat muzikale rust in de tent met haar Nederlandstalige pop met invloeden uit de hiphop, R&B en soul.

Oude Stadhuis x Aafke Romeijn x Teun Seuren en De Toegift

Ontwerper Teun Seuren heeft voor Aafke Romeijns optredens op PopMonument een monumentaal kostuum ontworpen. Deze sluit aan op de onderwerpen die zij aanraakt tijdens haar performance, namelijk genderdiversiteit en machtsverhoudingen. Veel actueler wordt het niet qua onderwerp op een plek die zoveel geschiedenis heeft meegemaakt. Voor De Toegift is deze avond een thuiswedstrijd en het Oude Stadhuis een bekend baken op de Grote Markt. Deze 3voor12 talenten spelen Nederlandstalige Indie met invloeden uit de jazz.

Mezz x De Likt, Klangstof & Stuurbaard Bakkebaard

Terwijl De Likt haar retro-digitale, soms early 90’s game-achtige sound laat horen en als onderdeel van hun afscheidstour optreedt op het podium van de Mezz, presenteert Indie rockband Klangstof eerder die avond hun nieuwste album ‘Godspeed to the Freaks’, afgewisseld door Stuurbaard Bakkebaard: dit eigenzinnige trio maakt een originele muzikale mengelmoes met teksten die in vijf verschillende talen worden gezongen.

PopMonument biedt nog veel meer om uit te kiezen dan de namen en locaties die we hier uitgelicht hebben. Denk aan Julie Odell in de Lutherse Kerk, Kenny Anders in de Nieuwe Veste en voor de Stadsgalerij worden grootse plannen gesmeed.

Royal Roots

Deze editie van PopMonument heeft als thema: de koninklijke geschiedenis van de stad Breda, haar Royal Roots. Het programma hiervoor belooft een hoop moois.

Wanneer: 26 november

Waar: Monumentale gebouwen Breda

Meer informatie: popmonument.nl