Kunstexpositie biedt troost in donkere dagen

Van zaterdag 3 december tot en met zondag 29 januari is in Het Gele Huis in Princenhage de expositie ‘Troost en Hoop’ te zien. In deze expositie tonen 19 kunstenaars één van hun werken dat uiting geeft aan dit thema.

Op zaterdag 17 december 2022 om 15:00 uur is er een lezing van Hanneke Adelaar, beeldend kunstenaar, over Maria, moeder in de kunst. Maria is voor velen het symbool voor troost en hoop, vooral in moeilijke tijden. De wereld om ons heen staat bol van beangstigende gebeurtenissen. De maand december is de ‘donkere maand’ maar vieren we Kerstmis met heel veel licht. Het is de maand waarin we machteloosheid kunnen transformeren in liefdevolle aandacht voor elkaar en nieuwe lichtpunten in het leven.

Kunstenaars

Het Gele Huis heeft kunstenaars uitgenodigd om een voorstel in te dienen dat uitdrukking geeft aan het thema Troost en hoop. De belangstelling was groot en na een zorgvuldig selectieproces is een mooie compositie van werken samengesteld. Deelnemende kunstenaars zijn: Trees Brekelmans, Lily de Bruijn, Y Né, Peter Hengst, José Jonkers, Laura Pel, Shorsvan Ibrahim, Annemie Jaspers, Ben Verschuren, Martin van Wagenvoorde, Ada Krowinkel, Anja Barendrecht, Lanne Verheijen, Felix van Breugel, Cora van Wanrooij, Lidy Meier, Lucienne Smit, Mieke van Zundert, Ad Marijnissen.

De expositie is gratis te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden:

vrijdag en zondag van 14.00-17.00 uur | zaterdag van 11.00-17.00 | in de kerstweek geopend op 26, 29, 30 december van 14.00-17.00 uur. Het Gele Huis is gesloten op 24, 25, 31 december en 1 januari.

Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Waar: Haagsemarkt 6 achter, Breda

Wanneer: 3 december tot en met 29 januari

Kijk voor meer informatie op de website van het Gele Huis