Theatrale tentoonstelling Tolerance Test in Chassé theater

Kimberley Aguqrko speelt in de voorstelling Tolerance Test | Foto: Matthijs Immink

Van 10 tot en met 27 auguistus presenteert Charlotte Schleiffert haar theatrale tentoonstelling in het Chassé Theater.

Al decennialang creëert kunstenaar Charlotte Schleiffert groteske fantasiefiguren, die worden geboren uit collages van tijden, stijlen, culturen en geslachten. Schleiffert schildert deze hybride wezens meer dan levensgroot op zogenaamde large drawings. Nu, precies vijfentwintig jaar geleden dat Schleiffert haar eerste fantasiefiguur op papier zette, is het tijd om deze fascinerende beeldportretten een groot podium te geven.

Tolerantietest

Tolerance Test presenteert een selectie van vijftien van de large drawings. In deze grote tekeningen − sommige meer dan 3,5 meter hoog − verbeelden grillige en flamboyante mens-dierwezens actuele maatschappelijke thema’s zoals ongelijkheid, macht, consumentisme, erotiek, status en identiteit. In de tentoonstelling worden de tekeningen in kringopstelling geplaatst. Bezoekers nemen plaats in het midden van de theaterzaal en worden zo omringd door de kunstwerken. Topactrice Romana Vrede leidt de bezoeker in een audioverhaal door de tentoonstelling. Tolerance Test is ook als voorstelling te beleven met een live vertelling van actrice Kimberley Aguqrko.

De tentoonstelling beproeft de verdraagzaamheid van het publiek: in hoeverre kunnen we de ongelijkheid in onze huidige samenleving – als gevolg van geslacht, woningbezit of afkomst − die Schleiffert in haar large drawings toont, nog onder ogen zien? Een tolerantietest dus.

Tolerance Test is gratis te bezoeken als tentoonstelling met de stem van Romana Vrede als verteller. Op zaterdag 26 & zondag 27 augustus is Tolerance Test als voorstelling te beleven met een live vertelling van actrice Kimberley Aguqrko.