Kaapstad Tilburg kaapt KOP

Foto: Stichting KOP

Vanaf 23 oktober is op het station van Breda de performance ‘JukeBugs’ te zien, geïnitieerd door KOP en Kaapstad Tilburg. In deze performance bundelen twee kunstenaars hun krachten.

Kilian Haselbeck is een veelzijdige danser met ervaring in urban, hiphop, hedendaagse, klassiek ballet en een entertainer/performer in hart en nieren. Chantal van Lieshout is beeldend kunstenaar, interdimensionaal reiziger, vereerder van insecten en medeoprichter van ‘Wentelteefjes Arnhem’.

Van stripper tot kinderidool

Kilian kaapt de vitrines met de danssolo ‘Jukebox Dancer’. Het publiek wordt uitgenodigd om met één druk op de knop te kiezen uit verschillende korte optredens: van discokoningin tot rockster, van stripper tot kinderidool en van improvisatie kunstenaar tot virtuoos balletdanser. Hij verdiept zich gevangen in een glazen kist, volledig in zijn rol als entertainer.

De performance bekritiseert simplistische categorisatie en consumentisme, terwijl het kleurrijke bestaan en de eindeloze creativiteit van de mensheid gevierd wordt. Sommige knoppen zijn gekoppeld aan sculpturen gemaakt door Chantal en zullen een speciale uitvoering activeren. De sculpturen voegen een extra laag toe, waarin kinderlijke of naïeve speelsheid een belangrijke rol speelt. Juist de kleine, banale, onbegrepen of onbegrijpelijke dingen fascineren Chantal.

Vormen en identiteiten

Samen gaan deze twee makers gedurende twee weken op zoek naar nieuwe vormen en identiteiten. Hierna zullen de resultaten tot en met februari 2024 te zien zijn. ’Jukebugs’ is te zien in de kunstvitrines op station Breda. Danser Killian Hasselbach treedt op van 23 oktober t/m 25 november 2023 in de vitrines tussen de kunst van Chantal van Lieshout.